Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ica Supermarket Ålidhem, Umeå, Examensvägen, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser i länet.

Ica Supermarket Ålidhem, Umeå, Examensvägen, Västerbottens län

Kl 21:10 - Ringa stöld, Ica supermarket, Ålidhem, Umeå

Polis tillkallas till Ica Supermarket på Examensvägen i Umeå med anledning av att väktare gripit en ung kvinna som tillgripit varor.

Polis åker till platsen för att upprätta en anmälan om ringa stöld samt hålla förhör med den gripne samt väktaren.

Den unga kvinnan som är i 15-årsåldern släpptes efter förhör.

Kl 00:33 - Drograttfylleri, Riksvägen, umeå

Polispatrull stannar och kontrollerar en personbil. Föraren som är en man i 25-årsåldern uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han medtas för provtagning och förhör misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott (eget bruk).

KL 01:26 - Våld mot tjänsteman, Rex, Umeå

Polis larmas av ordningsvakter på Rex som har gripit en person misstänkt för våldsamt motsånd och våld mot tjänsteman. Den misstänkte mannen som är i 20 års åldern för följa med för tillnyktring hos polisen.

Polispatrull skriver anmälan om våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman.

Ingen person har behövt uppsöka vård.

Uppdatering 08:27:

01:43 Misshandel, Storuman: Polisen får samtal från en man som berättar att han blivit misshandlad med ett vasst föremål av en kvinna som han har en relation till. En polispatrull beordras till platsen. Polisen dokumenterar en skada på mannens ben och vissa beslag görs. En anmälan gällande misshandel upprättas.

02:17 Misshandel, Umeå: Polisen får samtal om att en man i 50-årsåldern blivit misshandlad i centrala Umeå av två okända gärningspersoner. En polispatrull beordras till platsen. Förhör hålls och en anmälan gällande misshandel upprättas. Mannen förs till akuten för omplåstring.

Tre personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering gjord av Åsa Mjörndal, kommunikatör

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra