Sammanfattning natt Nattens händelser

Umeå, Rödäng, Västerbottens län

Ca. 22:15 - Flera samtal inkom till Polisen om att det pågicknågon form av motorträff på Klockarbäcksområdet, Umeå. Enligt uppgifter skulle det även vara oroligt och nära att bråk uppstod på platsen. Flera polispatruller beodrades till platsen och när de anlände var läget lugnt. Efter kontroller av personer och fordon på platsen valde många av dem som varit på plats att lämna området.

Ca. 22:30 och framåt - Under natten har det inkommit flera samtal om en samling av ungdomar som uppehöll sig på parkeringen på handelsområdet Avion, Umeå. Polispatruller varit till platsen vid ett antal tillfälle och på plats har de kontrollerat personer och kontaktat föräldrar till minderåriga som varit berusade. 

22:30 och framåt - Flertal samtal från allmänheten till Polisen med anledning av fordon som stör genom att spela väldigt hög musik på olika platser i Skelefteå. Patruller har varit till platserna för kontroller.  

22:51 - Larm om trafikolycka på Rödäng mellan personbil och moped. Två personer transporterade med ambulans från platsen med oklara skador. Polis har varit på plasten för att utreda olyckan.

23:16 - Patrull stoppar och kontrollerar en personbil inne i Åsele. Vid kontrollern blåser föraren, man i 35-års åldern, positivt i sållningsinstrumentet och misstanke om rattfylleri uppstår. Mannen med tagen för provtagning och förhör.

23:33 - Polispatrull stoppar en lätt lastbil i Sorsele. Vid kontroll av föraren, man i 25-års åldern, blåser denne positivt i sållningsintrumentet och blir misstänkt för rattfyller och medtas för provtagning. Bevisprovet visade att alkoholkoncentrationen överstiger gränsen för grovt rattfylleri. Mannen gripen och sedan anhållen av åklagare då han är utländsk medborgare och det finns en risk att han ska lämna landet.

Uppdatering 07:26 (av kommunikatör Åsa Mjörndal):

01:57 Trafikolycka, Umeå: Polispatrull beordras till E4, Hörnefors, med anledning av en singelolycka där en bil kört in i mitträcket. Inga personskador.

06:16 Viltolycka, Umeå: En personbil kolliderar med ett rådjur på Rovågersvägen, Täfteå. Inga personskador.

Övrigt: Mellan 00:00 och 07:00 har sex personer har omhändertagits för fylleri.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra