Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Natten i Västerbottens län

Västerbottens län

00:31 Skellefteåhamn, Norra Hamngatan
Skadegörelse genom brand

Samtal inkommer om att ett båthus skall brinna på platsen. Räddningstjänst och polispatruller åker till platsen.

Branden släcks av räddningstjänsten och det kan snabbt genom patrullernas utredningsarbete klarläggas att branden är anlagd. Genom vidare utredningsarbete kan två skäligen misstänka gripa i en fastighet i Skelleftehamn. De gripna är en man i i 25 års åldern och en kvinna i 20 års åldern.

Dessa två kan genom uppgifter även sättas i samband med en containerbrand som ägde rum ca 45 minuter tidigare och även den misstänks vara anlagd.

Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Uppdatering 08:00 av Peder Jonsson

00:31 Ofredande Umeå. Man som sexuellt ska ha ofredat en kvinna på en restaurangtoalett i centrala Umeå. Polis beordras till platsen. Den misstänkte omhändertagen med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan om sexuellt ofredande kommer att upprättas.

00:48 Trafikolycka vilt Skellefteå. Älgolycka på väg 364 i Burträsk. Inga personskador. Älgen skadad, eftersöksjägare utkallad.

05:22 Trafikolycka Vindeln. Singelolycka utanför Vindeln. Personbil som voltat och hamnat på taket. Föraren vägrar blåsa i polisens sållningsinstrument. Han flygs med ambulanshelikopter till sjukhus, oklart skadeläge. Föraren är i nuläget misstänkt för grovt rattfylleri.

Mest läst av andra