Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Sandbacka, Skellefteå, Kåge, Väst På Stan, Tavelsjö, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Umeå, Sandbacka, Skellefteå, Kåge, Väst På Stan, Tavelsjö, Västerbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:06 Skadegörelse, Umeå:
Polispatrull beordras till Sandbacka med anledning av en misstänkt skadegörelse på rutor på en bil. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas i området. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

00:35 Narkotikabrott, Umeå:
Polispatrull beordras till sjukhuset där ordningsvakt påträffat misstänkt narkotika på en person. Den misstänkta narkotikan tas i beslag, förhör hålls och en anmälan gällande ringa narkotikabrott (innehav) upprättas.

03:11 Viltolycka, Skellefteå:
Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med en hjort eller ett rådjur på E4, Kåge. Inga personskador rapporteras.

05:30 Brand, Umeå:
Polispatruller beordras till en adress Väst på stan med anledning av brand i en källare i ett flerfamiljshus. Det är kraftig rökutveckling och boende evakueras. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

Det visar sig vara två bilar som brinner. Räddningstjänst släcker och vädrar ur. Det uppges i nuläget inte finnas någon spridningsrisk.

Brandorsaken är oklar och källaren spärras av för teknisk undersökning. 
Uppdatering klockan 09:26: En anmälan gällande grov mordbrand har upprättats. Platsen är fortsatt avspärrad och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras. Även polishund kommer att användas i utredningsarbetet. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

06:59 Viltolycka, Umeå:
Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med en älgkalv i Tavelsjö. Inga personskador rapporteras.

Övrigt:
Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.