Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skellefteå, Grisbacka, Håkmark, Umeå, Vasaplan, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Skellefteå, Grisbacka, Håkmark, Umeå, Vasaplan, Västerbottens län

En person har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

05:54 Trafikbrott, Skellefteå
Vid en trafikkontroll i Skellefteå stoppas och kontrolleras en bilförare som visar sig sakna körkort. En anmälan gällande olovlig körning ska upprättas.

23:12 Stöld genom inbrott, Umeå
Polis beordras till Grisbacka med anledning av inbrott i källarförråd i ett flerfamiljshus. Ingen misstänkt anträffas. Anmälan ska upprättas.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Sammanfattning av polisens arbete med rallyarrangemanget under torsdagen:

Under dagen var det ett arrangemang i Håkmark. Polisen som arbetade där meddelar att det inte uppstod några trafikstörningar men att flertalet personer rapporterades för trafikbrott, bötesbrott, som exempelvis ”ej fastknäppt hjälm. En person rapporterades för olovlig körning. Polisen vill påminna om att vara uppmärksam på vilka trafikregler som gäller samt att följa dem.

Under kvällen invigdes rallyarrangemanget på I20-området i Umeå. Ett stort antal besökare var på plats och polis som arbetade under kvällen beskriver evenemanget som en större folkfest med positiva och glada besökare. Det finns inga rapporterade ordningsstörningar i samband med invigningen.

Under kvällen omhändertogs en person enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Det var på I20-området.

Besökare har i stor omfattning använt sig av de transportmöjligheter som ordnats, exempelvis extra bussar från I20-området till Vasaplan.  Det uppskattas och polisens uppmaning är att besökare fortsätter att göra det då det är begränsade möjligheter att parkera vid och kring arrangemangets arena på I20-området.

I centrummiljön har det överlag varit lugnt och inga större ordningsstörningar har inträffat.

Uppdaterad kl 08:38

Polis som arbetade med trafik vid arrangemanget i Håkmark igår på dagen meddelar att det överlag var lugnt både på vägen och i terrängen.

Cirka 70 förare kontrollerades i terrängen och 8 av dem använde inte hjälm, alternativt använde hjälm på fel sätt.

I övrigt har en handfull böter utfärdats gällande brister på skoter/fordon. En anmälan har tagits upp gällande olovlig körning med skoter.

Den 1 januari 2016 infördes krav på att den som färdas med terrängskoter ska använda skyddshjälm. Skälet är att det varje år inträffar många allvarliga olyckor med snöskotrar och fyrhjulingar.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...