Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Grevegårdsvägen, Nya Allén, Trollhättan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Grevegårdsvägen, Nya Allén, Trollhättan, Västra Götalands län

21:35 Göteborg, grovt vapenbrott + grovt olaga hot
Polisen får samtal om att en man i 35-årsåldern riktat ett vapenliknade föremål mot fyra personer på Grevegårdsvägen. Därefter har mannen gått in i sin lägenhet. Flera patruller åker till adressen. Personal från insatsstyrkan kallas också till platsen för att genomföra ingripandet. De etablerar kontakt med mannen, lägenhetsdörren står öppen, och mannen säkras och grips under lugna former, misstänkt för grovt vapenbrott samt grovt olaga hot. I bostaden hittas ett vapenliknande föremål. Mannen anhålls senare av åklagare.

23:07 Göteborg, misshandel
Allmänhet har sett en man i 50-årsåldern slå en kvinna på Nya Allén. När inringaren konfronterat mannen har han gjort utfall mot denne och dennes sällskap. Polis åker till platsen och påträffar den misstänkte mannen och målsägande, som är i relation. Mannen grips, misstänkt för misshandel.

23:50 Göteborg, grovt olaga hot mot grupp
Polisen får samtal om att en man i 70-årsåldern hotat ungdomar med kniv ombord på en buss. Ett flertal patruller åker på larmet. Mannen påträffas på bussen och grips. En kvinna i 60-årsåldern, som är i sällskap med mannen, har uttalat verbala hot i samband med händelsen. Även hon grips. Mannen och kvinnan misstänks för grovt olaga hot mot grupp, tillsammans och i samförstånd. Mannen är även misstänkt för grovt brott mot knivlagen. 

03:31 Trollhättan, försök till våldtäkt
En kvinna kontaktar polisen och uppger att en man följt efter henne och sagt att han vill följa med henne hem. När hon avböjer hans inviter slår han henne i ansiktet med knuten näve. Han ska även ha försökt dra av henne kläderna. Kvinnan flyr till fots och ringer 112. Polis åker till platsen och påträffar målsägande. Gärningsmannen påträffas inte. En anmälan upprättas gällande försök till våldtäkt samt misshandel.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...