Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Sahlgrenska Sjukhuset, Mölndal, Järntorget, Uddevalla, Skredsvik, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Göteborg, Sahlgrenska Sjukhuset, Mölndal, Järntorget, Uddevalla, Skredsvik, Västra Götalands län

21:23, Göteborg, rån m.m.
En man som var inlagd på Sahlgrenska sjukhuset blev utåtagerande och tog sig ut från sjukhuset. Han rånade en kvinna i ett närliggande parkeringshus genom att ta hennes bil och köra från platsen. Kvinnan fick en sårskada på ett finger i samband med tillgreppet. Gärningsmannen körde sedan från platsen och krockade med en husfasad i Mölndal. Därefter lämnade han platsen. Händelserna utreds just nu som olaga frihetsberövande, rån och smitning från trafikolycksplats. Mannen har inte gripits i nuläget, men utredningsläget ser gott ut.

Uppdatering klockan 14:14
Ingen har ännu gripits. Händelserna utreds nu istället som: grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, olaga frihetsberövande, grov vårdslöshet i trafik samt olovlig körning. Misstanken om rån är alltså inte längre aktuell.

01:35, Göteborg, synnerligen grov misshandel
Man i 30-årsåldern blev under natten skadad av ett vasst tillhygge i närheten av Järntorget. Gärningspersonen försvann sedan från platsen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med skador som var allvarliga, men inte livshotande. Dörrknackning och andra initiala utredningsåtgärder har genomförts. Gärningspersonen har dock ännu inte gripits, men utredningsläget ser gott ut. Händelsen utreds i dagsläget som synnerligen grov misshandel.

02:26, Uddevalla, brand
En villa har brunnit ner i Skredsvik. Ingen person kom till fysisk skada till följd av branden. En kvinna befann sig i bostaden när branden startade, men lyckades ta sig ut. Händelsen utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

Våld i nära relation
En kvinna blev i polisområde Fyrbodal misshandlad av sin före detta sambo. Kvinnan fick skador och svullnader i ansiktet, och behövde föras med ambulans till sjukhus. Mannen greps, misstänkt för misshandel, och är numera anhållen.

Händelsekarta

Laddar karta...