Karta som med röd fyrkant ramar in Skellefteå, Anderstorp, Umeå, Hagaparken, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Skellefteå, Anderstorp, Umeå, Hagaparken, Västerbottens län

En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:16 Trafikbrott, Skellefteå
Polis kontrollerar en moped på Anderstorp i Skellefteå. Föraren, en tonåring, misstänks för olovlig körning. En ordningsbot (böter) utfärdas, körkortet omhändertas och mopeden tas i beslag. En anmälan ska upprättas. Det finns också misstanke om tillåtande av olovlig körning.

01:15 Trafikbrott, Umeå
Polis kontrollerar en personbil på Kajen i Umeå. Det spelas väldigt hög musik i bilen och en ordningsbot (böter) utfärdas till föraren som också avvisas från centrum.

Under gårdagskvällen samlades uppskattningsvis cirka 400-500 ungdomar i Hagaparken i Umeå för studenternas mösspåtagning. Enligt patruller som arbetade på platsen så rådde en god stämning där. Alkoholintaget uppges ha varit högt och en hel del alkohol har förverkats. Det har inte anmälts några våldsbrott eller sexualbrott i samband med tillställningen.

Mest läst av andra