Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Umeå, Åsele, Lycksele, Sorsele, Holmen, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Västerbotten, Umeå, Åsele, Lycksele, Sorsele, Holmen, Västerbottens län

Kl 04:42, Umeå

Polis beordras till Teg för att kontrollera två personer i eller vid en bil. 

Misstanke uppstår om att en av personerna, en kvinna, är påverkad av narkotika. Hon får medfölja för provtagning. Anmälan upprättas.

Kl 05:11, Umeå

Polis kontaktas gällande en person som ses slå på saker och välter cyklar i centrala stan. I samband med detta konstateras också skadegörelse på en bil.

En stund senare påträffar polisen en person, en man, som identifieras.

Anmälan gällande skadegörelse kommer upprättas.

Kl 05:36, Åsele

En bilist stoppas för kontroll. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstanke om rattfylleri uppstår. Han får medfölja för provtagning och förhör. Anmälan upprättas.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Trästocksfestivalen:

Poliserna som arbetat under lördagen rapporterar om en relativt lugn kväll på festivalområdet. Ordningsvakter har avvisat 13 personer från området och avlägsnat två. Två personer har också omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Patrullerna har upplevt att det varit mycket folk och god stämning på och i anslutning till området.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Åsele marknad:

Lördagskvällen i Åsele har flutit på bra och patrullerna har arbetat förebyggande genom att förverka alkohol och närvara på områden där risk för bråk är större. Det har varit mycket människor ute i rörelse så trafiksituationen och ordningsstörningar har resulterat i att ett antal böter har utfärdats. Ett antal individer har omhändertagits på grund av fylleri och hanterats vidare av båda socialtjänst, polis och sjukvård. Ett ärende av misshandel har hanterats och kommer utredas vidare. Utöver det har misstänkt hembränd sprit beslagtagits och väntar på analys. En husrannsakan har även genomförts efter misstänkt narkotikabrott. 

Sammanfattning av polisens arbete i Lycksele:

Det har varit lite mer rörelse än föregående kväll, men det har överlag varit lugnt. Polisen har bland annat hanterat ett ärende gällande misshandel i krogmiljö.

Sammanfattning av polisens arbete i Sorsele, Holmen gungar:

Patrullerna har arbetat ordningshållande med god framgång. Utöver det har ett ärende gällande narkotikabrott hanterats.

Händelsekarta

Laddar karta...