Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Timrå, Sundsvall, Västernorrland, Nordmaling, Hörnefors, Västerbotten, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott

Inbrott i två län kopplas till stöldliga.

Timrå, Sundsvall, Västernorrland, Nordmaling, Hörnefors, Västerbotten, Västerbottens län

Under de senaste dagarna har ett villainbrott i Timrå och ett inbrottsförsök i Sundsvall, Västernorrland, samt två villainbrott i Nordmaling och ett i Hörnefors, Västerbotten, anmälts till polisen.

I samtliga fall misstänker polisen att en internationell stöldliga kan ligga bakom brotten och uppmanar därför allmänheten att vara extra vaksam.

 – Det rör sig sannolikt om samma gärningspersoner som gjorde ett flertal inbrott i region Nord under förra sommaren/hösten, säger brottssamordnare Maria Pfeifer vid Polismyndigheten.

Det är bland annat tillvägagångssättet som tyder på att det rör sig om samma stöldliga.

– De tar sig ofta in genom altandörrar eller fönster och söker igenom husen i jakt på framför allt guld- och silverföremål, säger Maria Pfeifer.

Polisen utreder ärendena och samtliga brottsplatser har undersökts eller kommer att undersökas av tekniker.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.