Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Piteå, Skellefteå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Polisens arbete i samband med lördagens cruisingevent i Skellefteå.

Piteå, Skellefteå, Norrbottens län

Under lördagen pågick ett årligt återkommande cruisingevent i Skellefteå. Ett event som startade i Piteå förra helgen.

Då man av erfarenhet vet att evenemanget kan generera vissa ordningsstörningar och trafikbrott hade polisen en förstärkt resurs i Skellefteå under kvällen. Det har medfört att polisen har kunnat finns på plats där ordningsstöringar har kunnat riskera att uppkomma. Patrullerna har på så sätt kunnat förebygga en hel del av dessa störningar och identifiera de som stör. Man har arbetat närvarande och brottsförebyggande. Polisen har också samverkat med kommunen - socialtjänst och fältassistenter.

Bedömningen efter årets event är att det har varit relativt lugnt. Inga anmälningar om allvarliga våldsbrott har upprättats.

Fler böter än en vanlig helg har dock utfärdats. Polis med trafikkompetens har också utfört flertalet flygande inspektioner av fordon där fordonsbrister kopplade till trafiksäkerhet har uppdagats. I arbetet har man också använt sig av så kallad UAS, drönare, för att få en överblick över evenemanget.

Händelsekarta

Laddar karta...