Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Luleå, Boden, Prästholmen, Arvidsjaur, Långudden, Glommersträsk, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet 00.00-07.00.

Kiruna, Luleå, Boden, Prästholmen, Arvidsjaur, Långudden, Glommersträsk, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00.21 Misshandel, Kiruna:
Polispatrull i centrala Kiruna påträffar personer som varit inblandade i ett bråk/slagsmål. En av de inblandade personerna omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan och en motanmälan gällande misshandel upprättas.

00.27 Rattfylleri m.m., Luleå:
När polispatrull i Luleå ska stoppa och kontrollera en A-traktor väljer föraren att köra från platsen. Efter ett förföljande och att spikmatta använts får patrullen stopp på fordonet.

Föraren gör motstånd och får handfängsel. Föraren misstänks vara berusad och får följa med för provtagning.

En anmälan gällande rattfylleri, olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel (försökt köra på polis samt preja polisbil) upprättas.

A-traktorn, som misstänks kunna köras i högre hastighet än vad som är tillåtet för fordonstypen, tas i beslag för teknisk undersökning.

Då föraren är minderårig kontaktas vårdnadshavare.

00.30 Bråk, Boden:
Polispatrull beordras till Prästholmen med anledning av ett bråk utomhus med flera personer. Patrullen pratar med de inblandade. Det finns inga uppgifter om att någon behövt sjukvård. En anmälan gällande misshandel och olaga hot upprättas. Ingen är frihetsberövad i ärendet.

04.00 Viltolycka, Arvidsjaur:
Olycka med lastbil och älg på länsväg 365, mellan Långudden och Glommersträsk. Inga personskador rapporteras.

Övrigt:
Två personer har omhändertagits för fylleri. En av dessa uppges ha varit våldsam mot en ordningsvakt på et krog i Luleå och misstänks för våld mot tjänsteman.

En person har fått medfölja för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsekarta

Laddar karta...