Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Nolered, Mariestad, Leksberg, Kinna, Bergsjön, Strömstad, Vänersborg, Stampgatan, Poppelvägen, Torpa, Trollhättan, Vasaparken, Haga, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Göteborg, Nolered, Mariestad, Leksberg, Kinna, Bergsjön, Strömstad, Vänersborg, Stampgatan, Poppelvägen, Torpa, Trollhättan, Vasaparken, Haga, Västra Götalands län

20:40, Göteborg, vårdslöshet i trafik m.m.
En bilist körde in fasaden till ett hotell i Nolered. Föraren lämnade platsen utan att ge sig till känna. Händelsen utreds som en smitningsolycka samt vårdslöshet i trafik. Ingen person kom till skada till följd av händelsen.

22:31, Mariestad, trafikolycka
Två personer som färdades på en moped körde in i en stenmur i Leksberg. Personerna, som är i 15-årsåldern, klarade sig utan några allvarliga skador. Händelsen hanteras som en trafikolycka, utan misstanke om brott.

22:35, Mark, grovt brott mot knivlagen m.m.
Polis larmades till Kinna med anledning av att en man vandrade runt med en machete i handen utomhus. På plats uppfattade polisen mannen som hotfull, varför elchockvapen användes för att få kontroll på mannen och situationen. Mannen, som är i 30-årsåldern, kunde gripas misstänk för grovt brott mot knivlagen, hot mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott.

Uppdatering klockan 11:40
Mannen har nu anhållits efter beslut av åklagare. Utredningen är därmed åklagarledd.

22:59, Göteborg, falsklarm m.m.
En man i 25-årsåldern ringde till SOS och uppgav att en skottlossning ägt rum i Bergsjön där inringaren själv blivit skjuten. Efter en polisinsats kunde det konstateras att ingen skottlossning ägt rum. Mannen misstänks nu för falsklarm och narkotikabrott.

00:21, Strömstad, misshandel
En kvinna slog till en man på en dejt, och misstänks nu för misshandel. Mannen fick inga bestående skador, och uppgav att dejten i övrigt gick bra. Polispatrull skjutsade kvinnan till norska gränsen då hon är norsk medborgare.

00:49, Vänersborg, bilbrand
En parkerad bild har brunnit på Stampgatan i Vänersborg. Branden misstänks vara anlagd, och händelsen utreds därmed som skadegörelse. Ingen person har gripits i nuläget.
03:37 brann ytterligare en personbil, den här gången på Poppelvägen i Torpa. Även denna händelse utreds som skadegörelse genom brand. Det är oklart om det finns något samband mellan händelserna.

02:27, Trollhättan, misshandel
En polispatrull påträffade en man som låg på backen, i centrala Trollhättan, med vissa skador på huvudet. Mannen fördes med ambulans till sjukhus och en polisanmälan om misshandel upprättades. I nuläget är det oklart vad som har hänt och vem eller vilka som är misstänkta.

03:01, Göteborg, olaga hot
Polis beordrades ut till Vasaparken med anledning av att en man blivit knivhotad av två personer. Mannen sprang från platsen och klarade sig utan några skador. En polisanmälan har upprättats gällande olaga hot. Ännu har ingen person gripits, och det är fortsatt oklart varför händelsen ägt rum.

03:40, Göteborg, inbrottsstöld
En man vaknade av att någon befann sig inne i hans bostad i Haga. Gärningspersonen lämnade bostaden och sprang från platsen. En polisanmälan upprättades gällande inbrottsstöld. Det är i dagsläget oklart om något stulits, och i så fall vad. Ingen har hittills gripits för brottet.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/15/15-september-07.00-sammanfattning-kvall-och-natt-vastra-gotalands-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...