Karta som med röd fyrkant ramar in Storuman, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Under torsdag till lördag har polisen arbetat med brottsförebyggande- och trygghetsskapande arbete i trafiken i Hemavanområdet.

Storuman, Västerbottens län

Arbetet har skett både längs väg och i terräng. Arbetet i terräng har delvis begränsats av vädersituationen i området.

I samband med hastighetskontroller längs väg har totalt 13 ordningsbot för hastighetsöverträdelser utfärdats, merparten av dessa i tätorten. Tre flygande besiktningar har utförts där fordonsbrister uppdagats.

Längs skoterleder har ett antal kontroller av fordon och nykterhet genomförts. Samtliga förare har varit nyktra. Två förare har rapportertas, en för avställt fordon och en för felaktig registreringsskylt.

Polis har även tillsammans med naturbevakare från Länsstyrelsen genomfört kontroller i området. I samband med detta har en person rapporterats för olovlig körning och en person har rapporterats för tillåtande av olovlig körning.

- Det har varit god stämning bland alla förare under dessa dagar. Det märks att polisnärvaron är uppskattad, säger Mattias Jonsson, trafikpolis.

Mest läst av andra