Karta som med röd fyrkant ramar in Saxnäs, Vilhelmina, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Kontroll av skotertrafiken i Saxnäs-området.

Saxnäs, Vilhelmina, Västerbottens län

Mellan torsdag och söndag har polisen kontrollerat skoter- och biltrafik i Saxnäs och omkringliggande byar. Främst är det skotertrafiken som kontrollerats, där nykterhet och skyddsutrusning varit i fokus.

Samtliga förare som kontrollerats har varit nyktra, utan anmärkning. Ett 10-tal ordningsbot har utfärdats för bland annat avsaknad av registreringsskylt och hjälm.

– Vi har även bötfällt en skoterförare som bröt mot stopplikten och som inte stannade vid passering av bilväg. Detsamma gäller en förare som hade passagerare på skotern när de körde över bilväg, säger Mattias Jonsson, trafikpolis.

Två anmälningar gällande olovlig körning har upprättats. I det ena fallet gällde det en skoterförare som saknade skoterförarbevis, i det andra fallet var det en fyrhjulingsförare som saknade rätt körkort. Fyrhjulingsföraren saknade även hjälm.

Polisen har även gjort en flygande besiktning av en skoter. Skotern hade en trimpipa, vilket gör att den låter väldigt mycket. Nu måste skotern ombesiktigas.

– Ljudet är väldigt störande för de som bor intill skoterleder, så de blev väldigt glada när vi kontrollerade den, säger Mattias Jonsson.

Mest läst av andra