Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vilhelmina, Lövberg, Vilhelmina Kommun, Västerbotten, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka

skoterolycka Vilhelmina personskador

Vilhelmina, Lövberg, Vilhelmina Kommun, Västerbotten, Västerbottens län

Klockan 12.48  får polisen larm om en skoterolycka i närheten av Lövberg Vilhelmina kommun.  Gitsfjället.

I samarbete med räddningstjänst , ambulans samt ambulanshelikopter  och frivilliga tas en skadad person  till farbar väg.  Det gick ej att landa på olycksplatsen.

Polisen har haft sen skoterpatrull på plats som dokumenterat och hållit förhör med vittnen för att utröna vad som hänt. Enligt polis på plats finns ingen misstanke om brott . 

Den skadade är en man  i 40 årsåldern .  Enligt de första uppgifterna ska mannen ha fått sin skoter över sig i samband med att han skulle vända. 

Skadeläget är oklart, medelsvåra skador.  Mannen vårdas på sjukhus.  Vården får ge uppgifter om mer detaljer kring skador .

Polisen i Västerbotten har idag  behandlat tre separata händelser med skotrar. I ett fall har två personer avlidit i de andra två fallen har personer blivit skadade.

Utan att gå in specifikt på någon av olyckorna så finns skäl att varna  och be skoterförare att köra med förnuft och hålla nere hastigheten.  Det är stor kraft i en skoter och man färdas oftast i terräng som kan vara ojämn och okänd. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.