Karta som med röd fyrkant ramar in Ålidhem, Fysikgränd, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Ålidhem, uppdatering kring skottlossning tisdag den 4 december.

Ålidhem, Fysikgränd, Umeå, Västerbottens län

Vid 12-tiden i går inkom en anmälan om misstänkt skottlossning på Ålidhem i Umeå. Polisen kan nu bekräfta att det skett en skjutning mot en parkerad bil. Det finns också vittnesuppgifter om att två personer har sprungit från platsen efter skottlossningen. Ingen person ska dock ha befunnit sig i bilen, och ingen person har heller kommit till skada i samband med händelsen.

Ärendet är rubricerat som grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Vilket slags skjutvapen som använts har ännu inte fastställts.

Polisen gör bedömningen att detta är en händelse som rör ett fåtal individer som begår brott och ordningsstörningar.

Under gårdagen genomfördes dörrknackning i området runt Fysikgränd och Laboratorievägen. I dag fortsätter polisens förundersökning genom vittnesförhör, bearbetning av inkomna uppgifter samt analys av materialet från brottsplatsundersökningen.

Polisen har fått tips kring händelsen, men vi är fortsatt intresserade av fler uppgifter. Information lämnas till polisen via telefonnummer 114 14 eller via tipssidan på polisen.se (se länk nedan). Även eventuella fotografier eller filmer är av intresse.

Presskontakt fram till klockan 15.00 i dag är Malin Axroth som nås via telefonnummer 010-569 15 19.

Mest läst av andra