Karta som med röd fyrkant ramar in Västernorrland, Örnsköldsvik, Kramfors, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Åldringsbrott anmälda i Västernorrland.

Västernorrland, Örnsköldsvik, Kramfors, Västernorrlands län

Under måndagseftermiddagen har polisen kontaktats gällande minst två misstänkta åldringsbrott i Västernorrlands län, i Örnsköldsvik och i Kramfors.

Äldre personer har fått besök av en okänd person som sagt sig komma från en förening/företag och som bett om den äldres bankkort.

Polisen vill med anledning av detta uppmana allmänheten att vara kritisk mot okända besökare. Och att vara försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.

Nedan finns fler tips på hur du kan skydda dig mot bedragare i hemmet:

Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad.

Ha gärna ytterdörren låst när du är hemma, så att ingen tar sig in utan att du märker det.

Förvara helst inte stora summor pengar hemma.

Undvik att förvara pengar och värdesaker synligt, till exempel i hallen. Förvara dem gärna inlåsta. Då kan en tillfällig besökare inte ta något.

Var försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.

Fotografera gärna dina värdesaker och se över hur du förvarar dem.

Mest läst av andra