Karta som med röd fyrkant ramar in Örnsköldsvik, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Misstänkt mordförsök i Örnsköldsvik kommun.

Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Natten till i dag beordras polis till en adress utanför Örnsköldsvik med anledning av en skadad person i en bostad. Personen förs till sjukvård med ambulans. Under arbetet med ärendet grips fyra personer, de är inledningsvis misstänkta för försök till mord.

Polisen arbetar vidare med utredningen och kommer bland annat att hålla förhör samt undersöka den misstänkta brottsplatsen. Åklagare kontaktas för att besluta om någon ska anhållas eller inte.

Det är tidigt i förundersökningen och vi är återhållsamma med detaljer för att kunna genomföra en så rättssäker förundersökning som möjligt.

Uppdatering kl 13:40

Den skadade personen är en kvinna i 30-årsåldern. Skadorna misstänks ha tillfogats med ett tillhygge, det finns inga uppgifter att lämna om skadeläget. Kvinnan är förd till sjukvård.

Polisen bedömer att det rör sig om en isolerad händelse, de inblandade är bekanta med varandra.

En av de gripna har frisläppts. De tre övriga gripna, en kvinna och två män som alla är i 30-årsåldern, ska förhöras. Polisens tekniker har utfört en brottsplatsundersökning.

Ärendet leds nu av jouråklagare.

Mest läst av andra