Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lundberg, Västernorrland, Norrbotten, Västerbotten, Skellefteå, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Vid 22-tiden på onsdag kväll beordras en polispatrull till en bostad i Skellefteå.

Lundberg, Västernorrland, Norrbotten, Västerbotten, Skellefteå, Västernorrlands län

En anmälan har då kommit in till Polisen om att en person som under en tid mått dåligt håller på att slå sönder inredningen i sin bostad och att det finns risk för att mannen ska skada sig själv.

När patrullen kommer till platsen och går in i lägenheten attackeras de. Mannen omhändertas och är nu anhållen. Vid ingripandet skadas den ene av poliserna och blir tvungen att uppsöka sjukvård. Polisen kunde åka hem efter vård.   

Utredningen är just nu i ett inledningsskede och leds av kammaråklagare Petra Lundberg. Det är utredningssektionen i Västernorrland som arbetar med ärendet. Utredningar av denna karaktär utreds alltid av andra enheter. Initiala utredningsåtgärder pågår med bland annat brottsplatsundersökning och förhör med de inblandade.

- Vi ser mycket allvarligt på det inträffande. Under dagen kommer utredare från Västernorrland tillsammans med kriminaltekniker från Norrbotten påbörja utredningsåtgärder på plats i Skellefteå. Poliserna som var med om händelsen är tagna ur tjänst och tas nu omhand av sina kollegor i Västerbotten, säger Eva Jagebo-Bonnerud, chef utredningssektionen Västernorrland.

Inga ytterligare uppgifter om utredningen kommer att kunna lämnas under torsdagen.

Mest läst av andra