Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Sundsvall, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Uppdatering ang. mordförsök i Sundsvall den 5 oktober 2017.

Sundsvall, Västernorrlands län

Polis larmades till en adress i centrala Sundsvall på förmiddagen den 5 oktober. Anhöriga till en kvinna boende på adressen hade blivit orolig för kvinnan med anledning av ett telefonsamtal som tydde på att hon var i fara.

Polispatrullen som beordrades till adressen träffade på kvinnan och en man i 50-årsåldern som hon har haft någon form av relation till. I samband med att patrullen anlände attackerade mannen kvinnan på ett sådant sätt att det bedömdes vara fara för hennes liv. Polispatrullen tvingades använda våld mot mannen för att avbryta det pågående våldet mot kvinnan.

Mannen greps av polispatrullen och fördes till sjukhus för kontroll och vård av de skador han kan ha fått vid ingripandet. Han är i nuläget anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och åklagare kommer att begära honom häktad under fredag eftermiddag. Mannen har varit aktuell hos polisen misstänkt för brott men förekommer inte i polisiära register för någon grövre brottslighet under de senaste åren.

Kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen och beslag har gjorts.

- Polisens arbete inriktar sig nu på att kartlägga inblandade personer samt analysera de beslag som gjorts, säger Henrik Norlin, kriminalinspektör vid grova brott.

Förhör kommer hållas och ytterligare husrannsakningar genomföras på olika adresser för att söka efter föremål eller information som kan ha betydelse för utredningen.

Polisen Västernorrland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...