Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Härnösand, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats

Hovsjorden, person i vattnet

Härnösand, Västernorrlands län

Kl 22.19 under lördagskvällen inkom ett larm om att en person försvunnit i vattnet utomhus på Hovsjorden, bakom simhallen. Enligt uppgifter ska detta ha hänt i samband med att personen badat.

Det var mycket folk på plats när räddningstjänst anlände några minuter senare. Även ambulans och polis kallades till platsen.

I samband med sökandet efter personen så blev stämningen hätsk mellan personer som stod på land. En avspärrning upprättades och polis försökte skingra folkmassan samtidigt som sökandet ute i vattnet fortsatte.

En stund senare hittades en person i vattnet. Personen fördes med ambulans till sjukhus.

I nuläget finns ingen mer information att lämna.

Uppdaterad kl 10:00

Personen som fördes till sjukhus avled. Det var en ung man med utländsk bakgrund. Han hade inga anhöriga i Sverige. Polis arbetar nu med att söka eventuella anhöriga i hemlandet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.