Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stenstan, Nacksta, Härnösand, Centralesplanaden, Tistelvägen, Essvik, Sundsvalls Kommun, Fränsta, Ånge Kommun, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län.

Stenstan, Nacksta, Härnösand, Centralesplanaden, Tistelvägen, Essvik, Sundsvalls Kommun, Fränsta, Ånge Kommun, Västernorrlands län

00:31 Skadegörelse, Sundsvall
Polisen beordras till en adress i Stenstan med anledning av ett misstänkt pågående inbrottsförsök. Okänd gärningsperson ska ha utfört åverkan på ett lås till ett fläktmaskinrum eller liknande. Det finns inget som tyder på att någon har tagit sig in eller att något är tillgripet. Anmälan upprättas gällande skadegörelse på låset.

01:09 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar ett fordon i Nacksta. Misstanke uppstår om att föraren är berusad och han medtas för provtagning. I Samband med ingripandet mot honom ska han ha blivit utåtagerande och gjort motstånd mot polisen. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan upprättas gällande rattfylleri samt våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. 

01:49 Brand, Härnösand
Polisen larmas om en brand i ett soprum i Hovsjorden, Härnösand. Polisen har varit på plats. Anmälan upprättas gällande grov skadegörelse genom brand. 

05:42 Trafikkontroll, Örnsköldsvik
Polisen har haft en trafikkontroll på Centralesplanaden under tidig måndagsmorgon. Samtliga kontrollerade trafikanter var nyktra.

Övrigt: Två viltolyckor har inrapporterats till polisen under morgonen, en skedde på länsväg 567/Tistelvägen, Essvik i Sundsvalls kommun och en på E14 Fränsta i Ånge kommun. Inga personskador uppkom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.