Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Nyland, Kramfors, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott

Trafikbrott, Nyland

Nyland, Kramfors, Västernorrlands län

Polisen får tips om en man i 45-års åldern är påväg att köra iväg med en bil. Mannen i fråga har inget körkort och bilen är avställd. Patrull får stopp på mannen som misstänks för grov olovlig körning, bilen tas i beslag enl TBL 7§ och bärgas från platsen.

Lagtext:

TBL 7 §   Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Första stycket gäller även i fråga om egendom som varit avsedd att användas som hjälpmedel vid brott enligt denna lag, om brottet har fullbordats.

Bestämmelser om tillfälligt omhändertagande av egendom i syfte att förhindra rattfylleribrott finns i 24 a-24 d §§ polislagen (1984:387) och i 9-11 §§ lagen (2008:322) om Tullverkets och Kustbevakningens befogenheter att ingripa mot rattfylleribrott. Lag (2015:59).

Uppdatering 20:11

Patrull möter samma man igen kl. 19:03 , mannen är nu ute och kör i en av sina andra bilar. Patrull stannar bilen och mannen misstänkts igen för för grov olovlig körning, bilen tas i beslag enl TBL 7§ och bärgas från platsen. Aktuell bil är både avställd och har körförbud.