Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Strandgatan, Järnvägsgatan, Örnsköldsvik, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott

Örnsköldsvik, polis kontaktas gällande bilist som uppges köra vårdslöst

Strandgatan, Järnvägsgatan, Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Enligt initiala uppgifter ska bilisten ha varit nära att köra på en person vid ett övergångsställe vid Strandgatan/Järnvägsgatan.

Polisen söker och hittar misstänkt förare, en man, en liten stund senare. Han får medfölja för förhör. Senare beslutar åklagare att mannen ska anhållas, misstänkt för försökt till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik.

Bilen tas i beslag med stöd av trafikbrottslagen 7§. Det innebär att ett fordon som använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkandet inte är uppenbart oskäligt.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med målsägande i ärendet, det vill säga personen som var nära att bli påkörd i morse. Den personen uppmanas ringa polisen på telefonnummer 11414 eller komma in till närmaste polisstation.

Händelsekarta

Laddar karta...