Karta som visar ungefär var händelsen Mord/dråp,  försök: En person skadad efter skjutning i Västerås. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök En person skadad efter skjutning i Västerås.

Vallby, Västerås, Västmanlands län

En person är förd till sjukhus efter en skjutning utomhus på Vallby i Västerås. Flera personer larmade om händelsen som inträffade vid 20:30-tiden på måndagskvällen. Brottet är inte pågående. 

Polisen är på plats med flera patruller, bland annat hundpatrull, som arbetar med att säkra spår och hålla förhör. Flera personer i närområdet har kontrollerats men ingen har gripits för skjutningen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.  

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14.

Uppdatering 22:03

Polisens helikopter deltar i arbetet på platsen.

Uppdatering 22:55

Polisen genomför dörrknackning i området för att komma i kontakt med fler vittnen till skjutningen.

Den skottskadade personen är kvar på sjukhuset. 

Förundersökning om försök till mord pågår. Ingen har gripits. 

Media hänvisas till den här händelsenotisen som uppdateras på tisdagsmorgonen när en av polisens presstalespersoner i region Mitt åter är i tjänst.  

Uppdatering 5 juli kl 08:03

Polisen har under natten arbetat med att säkra bevisning och försöka gripa den eller de som utfört skjutningen. I nuläget är ingen person frihetsberövad.

Nu pågår ett arbete med att sammanställa information, bland annat från de förhör som har hållits, för att klarlägga händelseförlopp och motiv. De spår som har säkrats ska analyseras.

Brottsrubriceringen är fortsatt försök till mord. Polisen har inga uppgifter om att någon annan person har kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Utredningen är fortsatt i ett tidigt skede varför inga ytterligare uppgifter kan lämnas ut under tisdagsmorgonen. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra