Karta som med röd fyrkant ramar in Bjurhovda, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Man rånad på mobiltelefon och slagen i huvudet - en gripen.

Bjurhovda, Västerås, Västmanlands län

En man i Bjurhovda bestals på sin mobiltelefon under natten och ska i samband med händelsen blivit slagen i huvudet med ett batongliknande föremål.

Flera patruller larmades till platsen där man i närheten anträffade en man i 30-årsåldern som greps misstänkt för rån. I samband med ingripandet anträffades en elpistol. Den gripne fördes till polishuset i Västerås för förhör och vidare utredningsåtgärder.

Uppdatering 04:15

Initialt misstänkte man att mannen blivit slagen i huvudet med en batong. Det visade sig senare vara ett dörrhandtag som till stora delar påminde om en batong.

Den misstänkte är frigiven efter åklagarkontakt och brottsrubriceringen är ändrad till misshandel, grov stöld, vapenbrott och narkotikabrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra