Karta som visar ungefär var händelsen Rattfylleri: Förare och passagerare försökte undkomma polispatrull inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Förare och passagerare försökte undkomma polispatrull

Kolbäck, Hallstahammar, Västmanlands län

Vid klockan 23:22 på Midsommarafton får Polisen in samtal om en vinglig färd på E18 i höjd med Hallstahammar. Flertalet patruller beordras och polispatrull får visuell på bilen som vinglat. Föraren ignorerar polisbilens stoppannordning och kör in i Kolbäck i låg hastighet. Vid en återvändsgränd stannar bilen och en passagerare från bilen springer iväg för att undkomma rättvisan.

Passageraren springs ikapp av polispersonal och beläggs med handfängsel. Polispatruller som anslutit påträffar misstänkt narkotika i närheten av passageraren och denne uppvisar även tecken på att vara under påverkan av narkotika. Denne tas med för vidare utredningsåtgärder samt provtagning.

Föraren saknar körkort och uppvisar tecken på att vara under påverkan av narkotika. Han misstänkts för grov olovlig körning samt drograttfylleri och tas med av polispatrull för vidare utredningsåtgärder samt provtagning.

Mest läst av andra