Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Skottlossning Person skottskadad i Vallby Centrum

Vallby, Västerås, Västmanlands län

Vid kl 16.00 inkommer larm från Vallby Centrum i Västerås angående skottlossning. På platsen anträffas en 33-årig man som är skottskadad. Oklara skador lastad i ambulans och förd till Centrallasarettet i Västerås. Ingen gärningsman är gripen. Händelsenotisen uppdateras under kvällen.

Uppdatering 18.30

Polisen har inlett förundersökning om försök till mord.

Brottsplatsen är avspärrad och teknisk undersökning ska genomföras. Ett antal personer förhörs i utredningen. Spaningsarbete efter gärningsmännen pågår förnärvarande.

Vid 17.40-tiden fick polisen ett larm om en brinnande moped på Arkeologgatan, Bjurhovda i de östra delarna av Västerås. Alla iakttagelser i samband med att mopeden kommer till platsen och sätts i brand är mycket intressanta.

Tips och iakttagelser är för närvarande mycket värdefulla för polisens utredningsarbete. Har du sett något som kan sättas i samband med brottet ring 11414.

När ny information finns kommer händelsenotisen att uppdateras.

UPPDATERING 19.40

Den skjutne mannen har träffats med ett flertal skott i underkroppen och benet. Hans tillstånd är oklart men han vårdas på Centrallasarettet i Västerås.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra