Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Arbetsplatsolycka Vid Stena Tysklandsterminalen är det en man som ramlar i vattnet från kajen i samband med att Stena Germanica ska lägga till.

Göteborg, Västra Götalands län

Mannen jobbar vid kajen tillsammans med en kollega när båten ska lägga till vid kajen. En matros ombord på båten ska slänga en lina till de två på kajen som ska fästas på en anordning som ska dra in båten till kajen. Linan hamnar lite snett och när mannen ska hämta linan så fastnar linan i propellern samtidigt som mannen  får tag på linan. Mannen och linan dras ut i vattnet samtidigt som båten är på väg in till kajen. Mannens medhjälpare på kajen inser den farliga situationen och larmar över radion samtidigt som han slänger ut en flytväst och flytboj till mannen i vattnet. Mannen räddas ur vattnet av sina kollegor.
Läkare på platsen gjorde bedömningen att mannen hade lindriga skador och var vaken samt talbar.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra