Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ängås Gård, Västra Frölunda, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farlig föremål

Ängås Gård, Västra Frölunda, Göteborg, Västra Götalands län

Polis har larmats till Ängås Gård i Västra Frölunda, Göteborg med anledning av att ett misstänkt farligt föremål hittats på platsen. Polis har spärrat av platsen, vi arbetar med att omhänderta föremålet på ett säkert sätt. Polis har utrymt boende i närheten av det farliga föremålet. 

Polis har startat en förundersökning om försök till grov allmänfarlig ödeläggelse. 

09:19 Uppdatering
Polis har spärrat av platsen och utrymt bostäder som varit inom avspärrningen eller bedömts kunnat vara utsatt för fara av det farliga föremålet som hittats. Det handlar i nuläget om ett 15-tal hushåll som har utrymt.   

10:02 Uppdatering
Sedan de två ärenden som inkom till Polisen igår om farliga föremål har en betydande utredningsresurs satts in i arbetet för att utreda brotten. Denna utredningsresurs kommer även att utreda dagens brott, försök till grov allmänfarlig ödeläggelse. Inom denna utredningsresurs finns en rad kvalificerade kompetenser som bedöms viktiga för det fortsatta arbetet med att lagföra de personer som begått dessa brott.   

10:59 Uppdatering
Polisen Nationella Bombskydd har säkrat föremålet. Det farliga föremålet är taget i beslag och en teknisk undersökning kommer att genomföras. De avspärrningar som finns på platsen kommer att krympas. Polis kommer fortlöpande arbeta på platsen med en rad brottsutredare åtgärder, vi kommer som en del av detta arbete genomföra dörrknackning i området. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra