Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ica Focus, Skånegatan, Ullevi, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Bilist försökte köra på polis i centrala Göteborg.

Ica Focus, Skånegatan, Ullevi, Göteborg, Västra Götalands län

En polispatrull stoppar en bil för kontroll i närheten av ICA Focus. Man plockar ut en av passagerarna för att kotrollera honom. I samband med det åker bilen iväg och vänder och kör i full fart rakt mot en av poliserna som känner sig tvingad att dra sitt tjänstevapen och skjuta verkanseld rakt mot bilen. Först då väjer bilen undan och kör vidare in mot Skånegatan och Ullevi. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon blivit skadad. Bilen, en röd Saab 9-5, är utlarmad och eftersöks av flera polispatruller.

Mannen som togs ut ur bilen är gripen men brottsrubriceringen är fortfarande oklar. En förundersökning om försök till mord/dråp har inletts mot föraren av bilen.

Uppdaterad 14.51
Den man som initialt greps är inte gripen utan omhändertagen för fylleri. Han är alltså inte misstänkt för något brott. Polisen har sökt efter den aktuella bilen men ännu inte anträffat den eller föraren.

Uppdatering kl 15.08
Den eftersökta bilen har anträffats tom på en parkeringsplats i centrala Göteborg. Bilen ska bärgas för teknisk undersökning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra