Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Mord/dråp, försök En man har skottskadats utanför en föreningslokal i Södra Biskopsgården. Förundersökning om försök till mord inledd.

Södra Biskopsgården, Värmegatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Göteborg, Västra Götalands län

Polisen får larm via vittnen i området som hört något som kan vara skott/skjutning i närheten av Värmegatan/Höstvädersgatan. Strax därefter kommer ett samtal från en man som uppger att han är skottskadad. Polis och ambulans åker till platsen. En personbil uppges även ha lämnat platsen.

När polis och ambulans anländer till den angivna platsen så finner man en man som har troliga skottskador. Han har flera skador både i bål och ben. Den skadade avförs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset.

Den troliga brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. Polis åker till sjukhuset för bevakning av den skadade och sedan även kunna få möjlighet att höra den skadade, när sjukvården ger sitt tillstånd. Skadeläget är för närvarande okänt. Identiteten då det gäller den skottskadade är inte fastställd.

Polisen söker efter den bil som lämnat platsen, bilen var troligen av märket Volvo. Vittnesförhör mm genomförs på den troliga brottsplatsen.

Ingen gripen i nuläget. Tekniker har kallats till platsen. Dörrknackning kommer att inledas i området.

Om någon har vittnesuppgifter kring händelsen att lämna till polisen. Kontakta 114 14.

Kl 19.45 Uppdatering:
Den skadade är en man i 25-årsåldern.

  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra