Karta som med röd fyrkant ramar in Lillhagen, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp En förbipasserande har anträffat en död man. Mannen hittades utomhus i Lillhagen.

Lillhagen, Göteborg, Västra Götalands län

Omständigheterna på platsen gör att polisen misstänker brott och en förundersökning gällande mord har inletts. Platsen är avspärrad och initiala utredningsåtgärder har vidtagits. 

Uppdatering: Under natten greps en man i området där den döde påträffats. Han har senare anhållits, misstänkt för ett grovt brott. Polisen utesluter inte att det finns ett samband med den pågående mordutredningen.

10.00 Uppdatering
Vid 02-tiden inkom flera samtal om misstänkt skottlossning i Lillhagen. Polisen sökte i området med bland annat hund och anträffade då ett vapen i terrängen. Detta vapen togs i beslag. I samband med detta anträffades även en 18-årig man som greps och senare anhölls misstänkt för grovt vapenbrott. Trots en omfattande sökinsats hittades ingen skadad person vid detta tillfälle.

Under morgonen hittades en man i 30-årsåldern avliden utomhus med skottskador. Polisen misstänker att händelserna har ett samband och 18-åringen kommer även att delges misstanke om mord. 

Dörrknackning har inletts och en kriminalteknisk undersökning pågår. Förundersökningen leds av åklagare. 

Mest läst av andra