Karta som med röd fyrkant ramar in Lysekil, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Misstänkt mord, Lysekil.

Lysekil, Västra Götalands län

Under lördagsmorgonen blir polispatruller kallade till Lysekil med anledning av att två personer skall ha anträffats skadade. Skadorna kan ej anses ha uppstått genom olyckshändelse. En person kan på plats konstateras vara avliden, och ytterligare en person är avförd med ambulans till sjukhus. Polismyndigheten har inlett förundersökning avseende mord. Brottsplatsen är avspärrad i väntan på kriminaltekniker för en teknisk undersökning. Polis arbetar på platsen med informationsinsamling och genomför dörrknackning. I nuläget kan ingen ytterligare information om händelsen förmedlas med anledning av förundersökningssekretess.

12.02 Händelsen har inträffat inomhus, och kriminaltekniker arbetar nu på brottsplatsen.

14.38 Den skadade personen, en kvinna, greps tidigare under dagen som misstänkt för mord. Hon är nu anhållen av åklagare. De båda ska ha haft en nära relation. Det finns inget i nuläget som tyder på någon ytterligare utomstående gärningsman. Kvinnan vårdas fortsatt på sjukhus. Utredingsarbete pågår ännu på brottsplatsen, som är i en bostad.  

Uppdatering kommer att göras när mer information kan lämnas.

Mest läst av andra