Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ordningslagen

Ett företag söder om Daljsöfors kontaktar polisen och uppger att ett tiotal demonstranter befinner sig på företagets område.

Borås, Västra Götalands län

Polis åker till platsen och upprättar dialog med demonstranterna. De blir angivna en ny plats att protestera på, utanför företagets område. Initialt samarbetar de med polisen, stämningen beskrivs som lugn. När en transport anländer till företaget går flera av demonstranterna ut i vägen, varpå en trafikfarlig situation uppstår. Polisen ger då en ordningshållande befallning. Fyra personer, tre kvinnor och en man, hörsammar inte denna, och blir misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten. Ytterligare en person, en man, vägrar uppge sin identitet. Han grips, misstänkt för ohörsamhet mot ordningsmakten, och tas med till polisstationen. Där visar han id. Samtliga misstänkta är i 50-årsåldern. Polisen har lämnat platsen. 

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/oktober/16/16-oktober-12.16-ordningslagen-boras/

Händelsekarta

Laddar karta...