Karta som med röd fyrkant ramar in Skarvikshamnen, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Demonstration vid Skarvikshamnen.

Skarvikshamnen, Göteborg, Västra Götalands län

En grupp på ca 30 personer har under morgonen samlats vid infarten till Skarvikshamnen. Demonstrationen har bestått av banderoller och musik. Demonstrationen blockerar infarten till området.  Demonstrationen har startat genom ett upprop på Facebook. 

Polisen har larmats till platsen. Polisen har genom dialog försökt få gruppen att välja alternativ plats som inte hindrar transport till/från hamnområdet.

Kl 09.24 Uppdatering:
Polisen har genom dialog informerat demonstranterna att polisen kommer att hävda ett sk Pl 24-område (Polislagen) vad det gäller infarten. Det innebär även att den som finns kvar i området som polisen hävdar/informerat om begår brott. Polischefsberedskapen informerad.   

Gruppen flyttas/flyttar till anvisad plats av polisen. Ingripandet har inte inneburit några större ordningsstörningar/bråk. Ingen gripen/omhändertagen i nuläget.  

När åtgärden genomförts kan området/infarten återigen öppnas.  

  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra