Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Polisinsats/kommendering Under Göteborgs varvet har polisen en särskild kommendering. Polisens huvudansvar är ordning och säkerhet och i samverkan med arrangören.

Varvet, Göteborg, Västra Götalands län

Under dagen tjänstgör Hans Lippens som presstalesperson och svarar på frågor kring polisinsatsen Göteborgs varvet mellan kl 11.00-19.00.

Jag anträffas på tfn 010-565 2928.

Övriga frågor kring aktuella händelser hänvisas till ordinarie presstalespersonen Peter Adlersson.

Uppdatering kl 11:00

Göteborgsvarvet är en årligen återkommande löpartävling arrangerad av Göteborgs Friidrottsförbund. Löpartävlingen är en tillståndsgiven offentlig tillställning och genomförs den 18 maj 2019. Löpartävlingen är en av världens största och till årets tävling är ca 60.000 löpare anmälda. Första start är kl 13.00  

Arrangemanget har stor påverkan på staden och kräver en omfattande planering för att kunna genomföras. Ca 4000 funktionärer arbetar tillsammans med polis, trafikledare etc under tiden som löpartävlingen pågår.

Polisens huvudsakliga uppgift är att underlätta genomförandet av Göteborgsvarvet. Polisen ska arbeta aktivt i syfte att trygga en god ordning och en trafiksäker miljö utmed bansträckningen i samverkan med samtliga arrangörer.

Uppdatering kl 15:00. Loppet pågår för fullt och det finns inga störningar inrapporterade som har påverkad polisens arbete.

Uppdatering kl 15:30. Ca kl 15:10 På Älvsborgsgatan blev en funktionär påkörd av en bilist som vägrade följa de direktiv som hen fick i samband med de tillfälliga avspärrningarna som är pga Göteborgs varvet i området. Bilföraren försökte köra igenom befintlig avspärrning och träffade funktionären på handen med bilens sidospegel. Efter händelsen avvek bilisten från platsen. Anmälan skrivs rörande vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka. Polisen har bilförarens registreringsnummer och det finns vittnen till händelse. Funktionären har inte behövt uppsöka sjukhusvård.

Uppdatering kl 16:30. Det är fortsatt väldigt lugnt i polisinsatsen.

Uppdatering kl 16:50. Älvsborgsbron. De sist startade löparna har nu passera bron och är nu nere i Eriksborgsområdet vilket innebär att trafiken succesivt kan släppas på igen.  

Uppdatering kl 18:00 Samtliga löpare har nu passerat Götaälvbron och de sista är nu på väg upp för Avenyn. Polisinsatsen är fortfarande väldigt lugn

Uppdatering kl 18:40. Götaälvbron är fortfarande avstängd. Arrangören håller på att ta bort staket mm och detsamma gäller längs Östra Hamngatan, Avenyn och Vasagatan, dvs den ordinarie bansträckningen.
Spårvagnstrafiken i samma område är inte heller ännu igång.

Uppdatering kl 18:55. Spårvagn och busstrafiken på Avenyn är nu åter igång.

Komplettering till händelsen på Älvsborgsgatan  kl 15.30. Föraren eftersök och händelsen kan kompletteras med en anmälan mot föraren rörande Grov vårdslöshet i trafik.

Sammanfattning. Polisen är väldigt nöjd med insatsen och samverkan mellan arrangörerna har fungerat väldig väl. Väl mött igen 2020.

Uppdatering kl 19:10. Hemsidan uppdateras inte mer i kväll. Tack för i afton

Mest läst av andra