Karta som med röd fyrkant ramar in Götene, Mariestadsvägen, Vargön, Lilleskogsvägen, Göteborg, Högsbo Sjukhus, Åmål, Kyrkogatan, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Götene, Mariestadsvägen, Vargön, Lilleskogsvägen, Göteborg, Högsbo Sjukhus, Åmål, Kyrkogatan, Västra Götaland, Västra Götalands län

23.52 Götene, drograttfylleri
Efter ett kortare förföljande stoppas en bilist på Mariestadsvägen. Föraren, en man i 40-årsåldern, saknar körkort och misstänks också vara narkotikapåverkad. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

00.15 Vargön, inbrottsstöld
Vid ett företag på Lilleskogsvägen ser och hör vittnen att någon är inne på företagets område. Det lyser även i ett hus. Polis som snabbt är på plats påträffar två män som grips. I deras bil hittas en del gods som misstänks vara stulet.

01.02 Göteborg, inbrott
På Högsbo sjukhus kommer en anställd på en inbrottstjuv inne i lokalerna. Det är en man som när han blir påkommen hotar den anställde med en kofot. Därefter går han därifrån och försvinner sannolikt på en moped. Senare kan man konstatera att han brutit upp åtta dörrar inne på en avdelning. Oklart vad han har fått med sig. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs.

02.13 Åmål, förberedelse till grov stöld m.m.
Vid kyrkogården på Kyrkogatan kontrolleras en bil av polisen. Flera personer springer från bilen men en kvinna i 25-årsåldern kan gripas på plats. Övriga har inte hittats trots eftersök. Kvinnan grips som misstänkt för försök alternativt förberedelse till grov stöld samt narkotikabrott.

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra