Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Åmål, Bondegatan, Göteborg, Marieholm, Loket, Lerum, Stenkullen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Jenny Widén.

Åmål, Bondegatan, Göteborg, Marieholm, Loket, Lerum, Stenkullen, Västra götalands län, Västra Götalands län

03.36 Åmål, bilbrand
På Bondegatan har två bilar börjat brinna. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Båda bilarna blir utbrända och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. I nuläget finns ingen misstänkt.

03.50 Göteborg, trafikhinder
På en järnvägsöverfart som går över E45 i Marieholm har ett tåg spårat ur och blivit stående rakt över vägen. Inga personskador och inga läckage konstaterade. Det blir helt stopp i båda rikningarna på E45 och trafiken får dirigeras om. Vid 05.20 har man fått bort loket från vägen och trafiken rullar i igen i båda riktningarna.

04.11 Lerum, brand
Från Stenkullen inkommer larm om brand i en byggnad. Det visar sig vara en palltruck som brunnit i fastigheten men räddningstjänsten kunde relativt snabbt släcka branden. Fastigheten fick en del rökskador. Trucken tagen i beslag för en teknisk undersökning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.