Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Trollhättan, Resecentrum, Bergslagstorget, Göteborg, Meteorgatan, Järntorget, Borås, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm samt Peter Adlersson.

Trollhättan, Resecentrum, Bergslagstorget, Göteborg, Meteorgatan, Järntorget, Borås, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.20 Trollhättan, personrån.
En man blir rånad på sin jacka, mobil samt en väska då han skulle få skjuts av några personer från resecentrum på Bergslagstorget. Mannen säger att han har blivit körd och sedan rånad av några personer som han inte känner. Mannen får hjälp av en förbipasserande buss som stannar till och hjälper honom att kontakta polis. Han har blivit körd ut i skogen och sedan har han fått gå tillbaka på egen hand. Polis hjälper mannen tillbaka och samtidigt tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

00.03 Göteborg, mordbrand.
Räddningstjänst och polis larmas till Meteorgatan där något skall brinna. Något som har börjat brinna i någon form av ventilation men efter lite arbete på platsen kan man släcka branden. Även någon som bor på adressen har hjälpt till med att tömma en pulversläckare men detta räckte inte för att få elden att slockna. Vittnen berättar att man sett några personer strax innan det börjat brinna men det är för tidigt att säga om dessa varit inblandade eller ej.

00.44 Göteborg, bråk.
Vittnen ringer in till polisen och berättar att man ser ett större bråk på Järntorget. Polis till platsen men då har kompatanterna redan skingrat sig och lämnat platsen. Man träffar på några personer i en bil i närområdet som varit inblandade. En av de personerna blir körd med ambulans till sjukhus då han klagar över smärtor i bröstet. Två andra personer som kontrolleras kan misstänkas för narkotikabrott, eget bruk. Ingen person grips och det är oklart vad den bakomliggande orsaken till bråket skulle röra sig om.

03.39 Borås, drograttfylleri.
En patrull stannar och kontrollerar en bil i centrala delarna av Borås och där visar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.