Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Rymdtorget, Borås, Norrby Långgata, Ulricehamn, Fridhemsgatan, Grästorp, Jon Jespersgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn kväll/natt i länet enligt RLC. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Ulla Brehm.

Göteborg, Rymdtorget, Borås, Norrby Långgata, Ulricehamn, Fridhemsgatan, Grästorp, Jon Jespersgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 20.42 Göteborg, personrån
En man larmar polis till Rymdtorget där han uppger sig blivit rånad. Ha uppger att sex okända män ska ha rånat honom på hans jacka och en mobiltelefon. Inga kända personskador. De ska sedan ha lämnat platsen i tre olika personbilar.
Polis åker till platsen och träffar på den man som anmält händelsen. Polis söker i närområdet efter gärningsmännen men de hittas inte/ingen gripen. 

Kl 21.09 Borås, personrån
Polis larmas till Norrby Långgata där en person uppger sig blivit rånad. På plats finner polisen en man med vissa skador, han uppger att han blivit rånad av två män ca tio minuter tidigare. Gärningsmännen ska ha kommit över en jacka, nycklar och en mobil. Rånoffret är även kopplad till en butik på platsen och han misstänker själv att gärningsmännen varit intresserade av kassan från butiken. Den har offret dock inte haft med sig. Rånet inträffar när butiksinnehavaren precis lämnat butiken och satt sig ner i sin bil. Offret blir slagen, hotad med ett pistolliknande föremål och kniv. Inga uppgifter om att offret behövt uppsöka sjukhus. Ingen gripen.    

Kl 22.01 Ulricehamn, försök till mord/dråp
En man ringer via SOS till polisen och uppger att han är skadad, troligen knivskuren. Han uppger att han ha skador på en arm och på bålen. Polis och ambulans larmas till platsen. Ambulanspersonal finner den skadade utanför en fastighet vid Fridhemsgatan. I samtal med den skadade uppger han att han blivit knivskuren i en lägenhet i fastigheten. I lägenheten ska det finnas tre män.

Polisen går in i lägenheten och finner mycket riktigt tre män på platsen, de grips.  Platsen spärras av för teknisk undersökning. Det gäller även närliggande utomhusområden. Den skadade körs till SÄS, oklart skadeläge. De tre män som gripits på platsen hörs av polis och efter förhör så anhölls de av åklagare.

Kl 22.21 Grästorp, två misstänkta för inbrottsstöld i fastighet.
Polis larmas till Jon Jespersgatan där någon iakttaget två personer, en man och en kvinna som troligen håller på att bryta sig in i ett garage. Mannen i sällskapet ses ta sig in via ett fönster i garaget, han kommer sedan ut och de båda lämnar platsen. Han bär på något som troligen kommer från garaget.
Polis anländer och man söker efter de båda misstänkta. Kvinnan hittas ganska snart vid en bil som troligen är kopplad till de båda misstänkta. Hon befinner sig då i en trädgård. Något senare så anträffas även den misstänka mannen. Bilen beslagtogs, det finns en hel del gods i bilen som kan vara stöldgods. Efter det att polisen genomfört vittnesförhör kan mannen gripas/medtogs för provtagning. Kvinnan kan inte bindas till brottet/en.   

    

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra