Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt God morgon. Dagens presstalespersoner är Hans Lippens och Peter Adlersson

Göteborg, Borås, Herrgårdsvägen, Viskafors, Sätila, Västra götalands län, Västra Götalands län

 Det har varit en väldigt lugn natt i hela regionen enligt tjänstgörande vakthavande befälet.

190414

kl 20:13  Trollhättan, våld mot tjänsteman

Flera polispatruller larmas till Kronogården i Trollhättan där det enligt uppgift ska kastas sten. När polispatrullerna kommer fram till platsen kastas det sten och glasflaskor mot patrullerna men det finns inga uppgifter om att någong blivit skadad eller åverkan på fordon. Inledningsvis är rättsläget våldsamt upplopp men det avtar nästan omgående vi den polisiära närvaron ooch det hela lugnar ned sig ganska snabbt. Strax före klockan 21. inkommer det uppgifter om glasskross  på Lantmännavägen och det är en mindre grupp ungdomar som rör sig i området. Det finns också uppgifter om att det skjuts raker vid fotbollsplanen/rymdlekplatsen. I samband med händelsen är det flera personer som kontrolleras och några omhändertas och överlämnas till respektive förälder, en person grips och misstänks för våldsamt upplopp. Mannen släpps efter förhör under natten. I övrigt finns det inga uppgifter om egendom- eller personskador. Anmälan skrivs rörande våldsamt upplopp och våld och hot mot tjänsteman. Det hela lugnade snabbt ned sig och återgick allt till normal läge igen  med polisiär närvaro i form av trygghetsskapande insatser.

190415              

Kl 00:21              Göteborg, brand i terräng

Räddningstjänst och polis larmas till Bergsjöbadet för det enligt uppgift ska brinna i terrängen. Det är flera inringare samtidigt. Räddningstjänsten är kvar på platsen o flera timmar, ingen är gripen för gärningen och det skrivs en anmälan skadegörelse genom brand.

Kl 03:53              Borås, rattfylleri

En polispatrull stoppar och kontrollerar en bilförare på Herrgårdsvägen i Viskafors. Föraren i 45 års åldern misstänks för rattfylleri och får följa med för fortsdatt provtagning och utredning.

Kl 05:12              Mark, trafikolycka med vilt

En personbil har kört på ett lodjur i Sätila området. Inga personskador finns inrapporterade utan endast mindre plåtskador. Djuret tas om hand av polispatrullen då det är ett ska statens vilt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra