Karta som med röd fyrkant ramar in Mariestad, Göteborg, Marklandsgatan, Älvängen, Starrkärrsvägen, Lilla Edet, Kungälvs Sjukhus, Grästorp, Storgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och i kväll kommer Anna Göransson.

Mariestad, Göteborg, Marklandsgatan, Älvängen, Starrkärrsvägen, Lilla Edet, Kungälvs Sjukhus, Grästorp, Storgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

01.01 Mariestad, rattfylleri
På E20 i Hassle stoppas en bilist för kontroll. Förare är en kvinna i 55-årsåldern som blåser positivt och därför tas med för vidare provtagning. Hon rapporteras för rattfylleri.

01.30 Göteborg, bilbrand
På Marklandsgatan har en bil börjat brinna. Räddningstjänsten kan förhindra att branden sprids till flera bilar. Troligtvis är branden anlagd och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

01.32 Älvängen, rån
I närheten av hållplats Starrkärrsvägen blir en man i 30-årsåldern rånad på sin bil av två maskerade män. De hotar honom med kniv och slår honom i huvudet med ett vapenliknande föremål. De försvinner iväg i hans bil och får även med sig mobiltelefon, pass och hemnycklar. Efter cirka en timma påträffar polisen två män i Lilla Edet som hämtas in till förhör. Båda är i 25-årsåldern. Bilen ej anträffad. Den rånade mannen kördes till Kungälvs sjukhus för att sy en sårskada i bakhuvudet.

05.10 Grästorp, brand
Larm om brand i pizzeria på Storgatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen och branden har spridit sig upp i fastigheten där det ska finnas lägenheter. Huset är under renovering så inga personer bor för närvarande där. Dock finns det spridningsrisk till närliggande fastighet som har evakuerats. Släckningsarbete pågår. Inga personskador.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra