Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kaptensgatan, Göteborg, Uddevalla, Grinneröd, Bollebygd, Borås, Orrstigen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm och i kväll arbetar Christer Fuxborg.

Kaptensgatan, Göteborg, Uddevalla, Grinneröd, Bollebygd, Borås, Orrstigen, Västra götalands län, Västra Götalands län

02.10 Sotenäs, misshandel
Polis larmas till Kaptensgatan där en misshandel skall pågå utomhus. En person är körd med ambulans till sjukhus när polis kommer till platsen. Ingen gärningsman finns kvar och det är oklart vad som inträffat, oklart skadeläge.

02.22 Göteborg, skadegörelse (denna text är redan publicerad under natten)
Ett föremål som sedan har detonerat har kastas in i en stängd restaurang. Materiella skador men ingen brand och inga personskador. Platsen avspärrad och nationella bombskyddet på väg till platsen. Förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse inledd. 

Kl. 04.30 nationella bombskyddet klara med sin undersökning och lokalen bedöms som säker och en teknisk undersökning kommer att utföras under morgonen. Avspärrningarna hävda runt torget, endast restaurangen fortfarande avspärrad.

02.41 Uddevalla, stöld ur motorfordon
Okända personer har tagit sig in med bil på ett område tillhörande ett företag i Grinneröd. På plats har de genom att plocka ut ett fönster tagit sig in i en husbil. Polis kan gripa en man på plats, två springer från platsen. Bilen som är full med gods tas i beslag och en anmälan skrivs. Rättelse: ytterligare två personer är gripna.

05.41 Bollebygd, anträffat stulet fordon
En personbil står på Riksväg 40, tre män befinner sig i dess närhet. Vid kontroll kan polis konstatera att bilen är stulen, de tre männen grips och bilen bärgas.   

05.57 Borås, stöld
Två maskerade män ses på Orrstigen bärandes på stulna båtmotorer. När anmälaren konfronterar dem hotar en av männen anmälaren med kniv, de slänger motorerna och försvinner på en moped. Polis till platsen för spaning i området. En anmälan skrivs, i nuläget är ingen gripen. Inga personskador finns uppgivna.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.