Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Wieselgrensplatsen, Göta, Älvbron, Borås, Norrby Tvärgata, Norrbyskolan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn kväll/natt i länet enligt RLC. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Göteborg, Wieselgrensplatsen, Göta, Älvbron, Borås, Norrby Tvärgata, Norrbyskolan, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 19.49 Göteborg, försök till rån, väpnat
Polis larmas till en restaurang vid Wieselgrensplatsen. En ensam gärningsman beväpnad med någon typ av pistolliknande vapen har försökt råna stället. Gärningsmannen har hotat personalen och begärt pengar men fick lämna utan några pengar. Vapnet har aldrig avlossats och ingen person är fysiskt skadad. Troligen har den misstänkte lämnat med hjälp av spårvagn. Den aktuella spårvagnen kan stoppas på Göta Älvbron. På vagnen kan en man gripas. Han bär även ett vapen, en luftpistol. 

Kl 21.10 Göteborg, grov misshandel
Polis larmas till Ahlströmergatan där tre-fyra personer ska slåss. Även ambulans larmas då någon uppges vara skadad.Kl 21.20 är polis på plats. Väldigt rörigt på platsen och en eller två uppges ha lämnat platsen. En cykel har bl a använts som tillhygge. Två personer förs till sjukhus utan att kunna höras. En person som är kvar på plats grips misstänkt för grov misshandel. Oklart när de gäller skadeläge på de som avförts från platsen.  

Kl 21.35 Borås, grov misshandel, skadegörelse
En bilist kör Norrby Tvärgata i höjd med Norrbyskolan när ett ungdomsgäng börjar kasta saker på hans bil. Föraren, en man stannar bilen och frågar vad de håller på med. Då attackerar ungdomarna som uppges vara 10-15 personer bilen.
När de är klara med bilen ger de sig på föraren och börjar misshandla honom, kraftigt. Föraren lyckas till sist fly från platsen springande och möter då en polispatrull. Polisen kör föraren till sjukhus. Föraren har kraftiga skador på bl a käke och huvud. Polisen återvänder till brottsplatsen och den nu sönderslagna bilen tas i beslag. Ingen gripen i nuläget.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra