Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Sommarvädersgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Göteborg, Sommarvädersgatan, Västra Götalands län

20.15 Göteborg, försök till mord
Larm om skottlossning på Sommarvädersgatan. Vittnen uppger att personer på en förbipasserande moped skjutit flera skott mot tre personer som satt på en parkbänk. Ingen av dem träffas dock. Därefter försvann man från platsen och en stor polisinsats inleddes. Efter en stund anträffas en moped som någon försökt att elda upp och i närheten grips en man i 25-årsåldern. Lite senare grips ytterligare en man i 25-årsåldern i området. Efter förhör anhölls de båda männen av åklagare misstänkta för försök till mord. 

00.53 Göteborg, grovt olaga hot alternativt grovt rån
Vid Eriksboskolan har tre okända gärningsmän maskerade med skidmasker kommit fram till en man i 25-årsåldern och hotat honom med en pistol. Bl a riktade de pistolen mot hans huvud. När männen sedan springer därifrån upptäcker han att hans halskedja är borta. Polisen har sökt i området med hund utan resultat. En anmälan om grovt olaga hot alternativt grovt rån har upprättats.

03.15 Göteborg, misshandel samt våld mot tjänsteman
En man i 25-årsåldern ringer polisen och uppger att han blivit knivskuren i ena benet vid hållplats Frihamnen av en man som sprungit mot Backaplan. Polis på plats kan konstatera en skada i låret på mannen. Mannen är inte speciellt samarbetsvillig och vill heller inte ha vård. Plötsligt skallar han en polisman i ansiktet. Polismannen får ont men klarar sig utan större skador. Mannen körs till sjukhus för kontroll av skadan och han misstänks för våld mot tjänsteman. En anmälan om misshandel alternativt grov misshandel har upprättats angående knivskadan på mannen. Ingen gripen för detta.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra