Karta som med röd fyrkant ramar in Vårgårda, Tumberg, Göteborg, Råstensgatan, Lerum, Stenungsund, Klarebergsmotet, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Nedan kommer en sammanfattning från kvällen/ natten. Dagens presstalesperson heter Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm.

Vårgårda, Tumberg, Göteborg, Råstensgatan, Lerum, Stenungsund, Klarebergsmotet, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.04 Vårgårda, stöld.
En person grips av polis vid återvinningscentralen i Tumberg, Vårgårda. Mannen har kommit till platsen i en bil och sedan setts av personal olovligen inne på återvinningscentralen. Godset som han stulit återfanns i den bil som han kommit till platsen i. Han får följa med till stationen för vidare utredning.

23.20 Göteborg, allmänfarlig ödeläggelse.
Flera vittnen oberoende av varandra hör av sig till polisen då man hört en explosion från området kring Råstensgatan. Flera patruller till platsen som kan konstatera att det har varit en explosion invid ett flerfamiljshus på aktuell plats. Finns skador på en ytterdörr samt flera fönsterrutor till källaren som krossats. Platsen avspärrad för en teknisk undersökning som kommer att äga rum under dagen, ingen person har kommit till fysisk skada.

00.50 Lerum, rattfylleri.
En inringare ligger bakom en personbil på E20 i höjd med Näs fabriker. Den misstänkta bilen krockar och sitter fast i vajerräcket. Polis samt ambulans på väg. Föraren försöker backa loss från räcket men sitter fast. Enligt vittnet har han svårt att stå upprätt förmodligen på grund av spritpåverkan. Mannen får följa med patrullen till stationen för provtagning och får sedan sova ruset av sig. Bilen flyttas från platsen så att den inte står trafikfarligt till.

00.57 Stenungsund, inbrottsstöld.
Tre personer gör inbrott i en klädbutik på Torget och avviker sedan i en mindre mörk personbil. Samtliga var maskerade och enligt uppgifter från platsen fått med sig en hel del kläder. Man har säkrat en del spår på platsen men ingen gripen i nuläget.

01.26 Göteborg, drograttfylleri.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist i höjd med Klarebergsmotet på E6. Föraren har återkallat körkort och visar även tydliga tecken på drogpåverkan. Mannen får följa med för provtagning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra