Karta som med röd fyrkant ramar in Svenljunga, Tranemo, Strömstad, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Det har varit en normal kväll/natt och inga större händelser har rapporterats till polisen.

Svenljunga, Tranemo, Strömstad, Västra götalands län, Västra Götalands län

23.19 Svenljunga, försök till mord alt. dråp
På länsväg 156 i närheten av Tranemo skjuter en polis verkanseld mot en bil som inte velat stanna på polismans tecken. En polispatrull bestämmer sig för att stoppa fyra personer i en bil i närheten av Svenljunga för en kontroll. Vid kontroll av registreringsnummret på bilen är den belagd med körförbud. Föraren av bilen vill inte stanna och ett förföljande påbörjas. Vakthavande befälet tar ett beslut att lägga ut en spikmatta i närheten av Lerbäcksbo söder om Svenljunga.

När en av två polismän ska lägga ut spikmattan försöker föraren av bilen att köra på polismannen som fick slänga sig i diket. Den andre polismannen skjuter då ett skott som träffar däcket på bilen vilket gör att föraren stannar. De fyra i bilen grips av polispatrullen, en ung kvinna förare av bilen född -96 misstänks för försök till mord alternativt försök till dråp. De övriga tre i bilen, män i 30-årsåldern misstänks för försök till våld mot tjänsteman alternativt försök till grov misshandel då de slängt saker mot polisbilen underfärden. Alla fyra i bilen var kraftigt påverkade och bilen tas i beslag för teknisk undersökning.

02.53 Strömstad, rån
Vid Vägskäl, Vik är det ett par som blir avtvingade bilnycklar och ett 20-tal ölflak av fyra män under knivhot.   

Mest läst av andra