Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lysekil, Badhusberget, Falköping, Hjelmarsrörsgatan, Mellerud, Storgatan, Uddevalla, Skansgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Här följer några av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Hans Lippens.

Lysekil, Badhusberget, Falköping, Hjelmarsrörsgatan, Mellerud, Storgatan, Uddevalla, Skansgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.46 Lysekil, skadegörelse
På Badhusberget har, enligt vittnen, 5-6 ungdomar kastat bangers och stökat runt. Bl a har någon krossat en ruta i dörren till ett trapphus. Polisen får flera samtal om detta och åker till platsen. När polisen anländer är det helt lugnt men en anmälan om skadegörelse skrivs.

00.49 Falköping, brand
På Hjelmarsrörsgatan har en motorcykel av okänd anledning börjat brinna cirka två meter från en byggnad. Räddningstjänst samt polis till platsen. Räddningstjänsten släcker och inget förutom motorcykeln skadas. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

03.05 Mellerud, inbrott i butik
Larmet går från ett parfymeri på Storgatan. Vittnen ser även hur en liten svart bil lämnar platsen. När polis kommer till platsen kan man konstatera att ett stort fönster är sönderslaget och att man har stulit parfym till ett okänt värde. Spaning sker i området utan resultat.

03.36 Uddevalla, inbrott i villa
Samtal kommer in till polisen om att man har hört glaskross på Skansgatan. När polispatrullen kommer dit upptäcker man först att en bil har fått rutorna krossade. Man ser också att någon tagit sig in i en villa och fortfarande är kvar där. I villan befinner sig två personer, en ung kvinna och en ung man. De har slagit sönder en massa saker i villan och även plockat på sig gods. De grips av polisen och är misstänkta för grov stöld samt skadegörelse.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.